قطره باکتی ماید(سولفاستامید) یک آنتی‌بیوتیک سولفونامید است که برای درمان عفونت‌های چشمی استفاده می‌شود. همچنین ممکن است برای مقاصد دیگری نیز مورد استفاده قرار گیرد. در صورت داشتن هرگونه سوال، با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید.

بیشتر بخوانید:

قطره سیپلکس : درمان موثر عفونت های چشم و گوش

داروی کلرامفنیکل : آنتی‌بیوتیک قوی برای مبارزه با عفونت‌ها

آشنایی با فلوکورت(فلورومتولون) : قطره محبوب برای درمان التهابات چشمی

پیش از مصرف قطره سولفاستامید، باید به پزشک خود چه اطلاعاتی بدهید؟ اطلاع‌رسانی درباره هر یک از شرایط زیر ضروری است:

  • آسیب‌دیدگی یا جراحی چشم
  • واکنش غیرمعمول یا آلرژیک به باکتی ماید، داروهای سولفا، سایر داروها، غذاها، رنگ‌ها یا مواد نگهدارنده
  • بارداری یا تلاش برای باردار شدن
  • تغذیه با شیر مادر

نحوه مصرف:

این دارو تنها برای استفاده در چشم است و نباید از طریق دهان مصرف شود. دستورالعمل‌های روی برچسب نسخه را دقیقاً دنبال کنید. پیش و پس از استفاده از دارو، دست‌های خود را بشویید. سر خود را کمی به عقب خم کرده و پلک پایین خود را با انگشت اشاره به پایین بکشید تا یک کیسه کوچک تشکیل شود. مراقب باشید نوک قطره‌چکان با چشم، نوک انگشتان یا هر سطح دیگری تماس نداشته باشد. تعداد قطره‌های تجویز شده را در کیسه چشم بریزید. به آرامی چشم خود را ببندید تا قطره‌ها به خوبی پخش شوند. ممکن است به مدت چند دقیقه دیدتان تار شود. دارو را در فواصل منظم مصرف کنید و هرگز بیشتر از زمان تجویز شده توسط پزشک استفاده نکنید. حتی اگر فکر می‌کنید وضعیت شما بهتر شده است، دوره کامل درمان را به پایان برسانید.

مصرف در کودکان: در مورد استفاده از این دارو در کودکان با پزشک اطفال خود مشورت کنید. ممکن است نیاز به مراقبت ویژه داشته باشد.

مصرف بیش از حد: در صورت مصرف بیش از حد دارو، فوراً با مرکز کنترل مسمومیت یا اورژانس تماس بگیرید.

توجه: این دارو تنها برای شما تجویز شده است و نباید آن را با دیگران به اشتراک بگذارید.

در صورت فراموش کردن یک دوز: اگر یک نوبت مصرف دارو را فراموش کردید، در اسرع وقت از آن استفاده کنید. اگر نزدیک به زمان مصرف نوبت بعدی است، تنها همان دوز را مصرف کنید و از دوزهای دوبل یا اضافی خودداری کنید.

قطره باکتی ماید

تداخلات دارویی:

  • محصولات چشمی حاوی نقره

این فهرست ممکن است تمامی تداخلات ممکن را شامل نشود. فهرستی از تمامی داروها، گیاهان دارویی، داروهای بدون نسخه یا مکمل‌های غذایی که مصرف می‌کنید، به پزشک خود بدهید. همچنین اگر سیگار می‌کشید، مشروبات الکلی می‌نوشید یا از مواد غیرقانونی استفاده می‌کنید، به پزشک خود اطلاع دهید، زیرا برخی موارد ممکن است با داروی شما تداخل داشته باشند.

هنگام استفاده از این دارو باید به چه نکاتی توجه کنم؟

اگر علائم شما در طی ۲ تا ۳ روز بهبود نیافت، به پزشک یا متخصص مراقبت‌های بهداشتی خود اطلاع دهید. یک دوره کامل درمان معمولاً بین ۷ تا ۱۰ روز طول می‌کشد.

در صورت مشاهده هرگونه نشانه‌ای از واکنش آلرژیک، استفاده از محصول چشم خود را متوقف کرده و با پزشک یا متخصص مراقبت‌های بهداشتی تماس بگیرید.

اگر این دارو باعث حساسیت چشمان شما به نور می‌شود، از عینک آفتابی استفاده کنید. از نور خورشید دوری کرده یا لباس‌های محافظ در فضای باز بپوشید و از کرم ضد آفتاب استفاده کنید. از لامپ‌های آفتاب‌گیر یا تخت‌های آفتاب‌گیر و غرفه‌ها استفاده نکنید.

عوارض جانبی ممکن در اثر دریافت این دارو:

عوارض جانبی که باید در اسرع وقت به پزشک یا متخصص مراقبت‌های بهداشتی گزارش شوند:

  • تاری دید که از بین نمی‌رود
  • سوزش، تاول، لایه‌برداری، سوزش یا خارش چشم یا پلک، پوست یا دهان
  • قرمزی، تورم یا درد چشم

عوارض جانبی که معمولاً نیازی به مراقبت پزشکی ندارند (در صورت ادامه یا آزاردهنده بودن به پزشک یا متخصص مراقبت‌های بهداشتی گزارش دهید):

  • تاری دید برای چند لحظه پس از استفاده

این فهرست ممکن است تمام عوارض جانبی احتمالی را شامل نشود. برای مشاوره پزشکی در مورد عوارض جانبی با پزشک خود تماس بگیرید.

سولفاستامید

داروی خود را کجا نگهداری کنم؟

دارو را دور از دسترس کودکان نگهداری کنید. در دمای ۲ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد (۳۶ تا ۸۶ درجه فارنهایت) نگهداری شود و از یخ‌زدگی آن جلوگیری کنید. محصولات چشمی استفاده نشده را بعد از تاریخ انقضا دور بیندازید.

توجه: این برگه یک خلاصه است و ممکن است تمام اطلاعات ممکن را پوشش ندهد. اگر در مورد این دارو سؤالی دارید، با پزشک، داروساز یا ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی خود صحبت کنید.

سولفاستامید

سوالات متداول

قطره باکتی ماید برای نوزاد چیست و چگونه عمل می‌کند؟

قطره باکتی ماید یک آنتی بیوتیک چشمی است که برای درمان عفونت‌های باکتریایی چشم در نوزادان استفاده می‌شود. این دارو با جلوگیری از رشد باکتری‌ها به بهبود عفونت کمک می‌کند.

عوارض قطره باکتی ماید برای نوزاد چیست؟

عوارض ممکن شامل سوزش، خارش، قرمزی یا خشکی چشم می‌شود. در صورت بروز هرگونه علائم آلرژیک مانند تورم یا تنگی نفس، باید به سرعت به پزشک مراجعه شود.

مقدار مصرف قطره باکتی ماید در کودکان چگونه است؟

مقدار مصرف قطره باکتی ماید بستگی به شدت عفونت و دستور پزشک دارد. معمولاً پزشک دستورالعمل دقیقی را بر اساس نیاز کودک شما ارائه می‌دهد. اما به طور کلی، یک یا دو قطره در هر چشم چند بار در روز ممکن است تجویز شود.

قطره باکتی ماید ۲۰ برای چیست و چه مواردی را درمان می‌کند؟

قطره باکتی ماید ۲۰ برای درمان عفونت‌های باکتریایی چشم مانند کونژکتیویت (چشم صورتی) استفاده می‌شود. این قطره می‌تواند به کاهش قرمزی، تورم و ترشحات چشمی کمک کند.

قطره باکتی ماید هر چند ساعت باید استفاده شود؟

فاصله‌های زمانی مصرف قطره باکتی ماید بستگی به توصیه پزشک دارد. معمولاً این قطره هر ۴ تا ۶ ساعت یک بار تجویز می‌شود. با این حال، دستورالعمل پزشک را دقیقاً دنبال کنید.

قطره چشمی باکتی ماید برای کودکان چه مزایایی دارد؟

قطره چشمی باکتی ماید برای کودکان به طور مؤثری عفونت‌های باکتریایی چشم را درمان می‌کند و از گسترش عفونت جلوگیری می‌کند. این دارو می‌تواند به سرعت علائم عفونت مانند قرمزی، تورم و ترشحات چشمی را کاهش دهد و به کودک شما راحتی و بهبود بیشتری بدهد.

منبع : clevelandclinic

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *