رزورکسین (رزوواستاتین) از دسته داروهای استاتین‌ها محسوب می‌شود. این دارو با تأثیر بر کبد، تولید کلسترول را مهار می‌کند.رزورکسین برای کاهش کلسترول در افرادی که سطح کلسترول خونشان بالا است، مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی، از جمله حملات قلبی و سکته، مصرف می‌شود.

در صورتی که مبتلا به دیابت، بیماری کلیوی، یا سابقه خانوادگی آرتریت روماتوئید یا بیماری قلبی باشید، پزشک ممکن است رزورکسین را برای شما تجویز کند.

این دارو به صورت قرص عرضه می‌شود و تنها با نسخه پزشک در دسترس است.

بیشتر بخوانید:

معجزه قرص کلیدینیوم سی :درمانی موثر برای مشکلات معده و روده

قرص بوسپیرون : درمان اضطراب و تنظیم سطح سروتونین

قرص آسنترا (سرترالین) چیست؟ [نحوه مصرف و عوارض جانبی]

حقایق مهم:

  • رزورکسین ظرف یک هفته اثر خود را در کاهش کلسترول آغاز می‌کند، اما ممکن است تا یک ماه طول بکشد تا تأثیر کامل خود را نشان دهد. اگر دارو را به‌طور منظم و طبق دستور مصرف کنید، سطح کلسترول شما باید ظرف چهار هفته کاهش یابد.
  • این دارو ممکن است باعث سرگیجه شود. در صورت بروز این عارضه، تا زمانی که حالتان بهتر نشده است، از رانندگی، دوچرخه‌سواری و استفاده از ماشین‌آلات یا ابزار خودداری کنید.
  • در صورت تجربه هرگونه درد یا ناراحتی عضلانی بی‌دلیل، حساسیت یا ضعف، فوراً با پزشک خود مشورت کنید.
  • حتی اگر احساس خوبی دارید، به مصرف رزورکسین ادامه دهید، زیرا همچنان از فواید آن بهره‌مند خواهید شد. بیشتر افراد با کلسترول بالا هیچ علامتی ندارند.
  • اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، از مصرف رزورکسین خودداری کنید.

قرص رزوواستاتین ۲۰ برای چیست

چه کسانی می‌توانند رزورکسین مصرف کنند

بیشتر بزرگسالان و کودکان بالای شش سال می‌توانند رزورکسین مصرف کنند.

افرادی که ممکن است نتوانند رزورکسین مصرف کنند

رزورکسین برای برخی افراد مناسب نیست. برای اطمینان از ایمنی این دارو برای شما، در صورتی که:

  • تاکنون به رزورکسین یا هر داروی دیگری واکنش آلرژیک داشته‌اید
  • مشکلات کبدی یا کلیوی دارید
  • در حال تلاش برای باردار شدن هستید، باردار هستید یا در دوران شیردهی قرار دارید
  • بیماری ریوی دارید
  • تاکنون به اختلال عضلانی (از جمله فیبرومیالژیا) مبتلا بوده‌اید یا یکی از بستگان نزدیکتان به این اختلال دچار است
  • تیروئید کم‌کار دارید
  • در گذشته هنگام مصرف استاتین یا داروهای کاهش‌دهنده کلسترول دیگر با عضلات خود مشکل داشته‌اید
  • به‌طور منظم مقادیر زیادی الکل مصرف می‌کنید
  • سابقه میاستنی گراویس یا میاستنی چشمی دارید

از مصرف رزورکسین خودداری کنید یا پیش از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.

دستورالعمل مصرف رزورکسین

همواره رزورکسین را طبق دستور پزشک مصرف کنید و به دستورالعمل‌های همراه دارو توجه نمایید.

دوز مصرفی

مقدار دوز رزورکسین بر اساس نیاز شما، سطح کلسترول و سایر داروهایی که ممکن است مصرف می‌کنید، تعیین می‌شود.

دوز معمول برای بزرگسالان:

  • برای پیشگیری از حملات قلبی و سکته: ۲۰ میلی‌گرم، یک‌بار در روز مصرف می‌شود. در مواردی دوز کمتری تجویز می‌گردد. اگر کلسترول بسیار بالایی دارید و در معرض خطر حملات قلبی یا سکته هستید، ممکن است پزشک ۴۰ میلی‌گرم در روز تجویز کند، هرچند این دوز برای همه مناسب نیست.
  • برای کلسترول بالا: ۵ تا ۱۰ میلی‌گرم، یک‌بار در روز مصرف می‌شود. پزشک ممکن است دوز شما را هر ۴ هفته تا ۲۰ میلی‌گرم در روز افزایش دهد.

در صورتی که مطمئن نیستید چه مقدار باید مصرف کنید، از پزشک یا داروساز خود راهنمایی بخواهید.

دوز مصرفی برای کودکان:

حداکثر دوز روزانه برای کودکان ۲۰ میلی‌گرم است. پزشک کودک شما دوز مناسب رزورکسین را تعیین خواهد کرد، که بستگی به دلیل نیاز، سن و سایر داروهایی که مصرف می‌کنند، دارد.

نحوه مصرف

رزورکسین معمولاً یک‌بار در روز مصرف می‌شود. می‌توانید آن را در هر زمانی از روز مصرف کنید، اما بهتر است هر روز در یک زمان معین مصرف شود.

این دارو معمولاً معده را ناراحت نمی‌کند، بنابراین می‌توانید آن را با یا بدون غذا مصرف کنید. قرص‌های رزورکسین را با یک لیوان آب به‌طور کامل ببلعید.

قرص رزوواستاتین و کبد چرب

مدت زمان مصرف

معمولاً رزورکسین را باید تا پایان عمر مصرف کنید، زیرا فواید دارو تنها تا زمانی ادامه دارد که آن را مصرف کنید.

در صورت بروز عوارض جانبی، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید تا مشخص شود که آیا این عوارض ناشی از رزورکسین است یا خیر. پزشک ممکن است دوز شما را کاهش دهد یا داروی دیگری تجویز کند.

قطع ناگهانی رزورکسین می‌تواند منجر به افزایش سطح کلسترول و افزایش خطر حملات قلبی و سکته شود. اگر قصد قطع مصرف دارو را دارید، باید روش دیگری برای کاهش کلسترول خود پیدا کنید.

در صورت فراموش کردن مصرف

اگر یک دوز رزورکسین را فراموش کردید، به‌محض یادآوری آن را مصرف کنید. اگر تا روز بعد به یاد نیاوردید، دوز فراموش شده را رها کرده و دوز بعدی را در زمان معمول مصرف کنید. هرگز دو دوز را همزمان مصرف نکنید و برای جبران دوز فراموش شده، دوز اضافی مصرف نکنید.

اگر اغلب دوزها را فراموش می‌کنید، می‌توانید با تنظیم زنگ هشدار به خود یادآوری کنید. همچنین می‌توانید از داروساز خود برای راه‌های دیگر کمک بگیرید.

در صورت مصرف بیش از حد

مصرف دوز اضافی رزورکسین احتمالاً مشکلی ایجاد نخواهد کرد. اما اگر نگران هستید یا بیش از یک دوز اضافی مصرف کرده‌اید، با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید.

عوارض جانبی رزورکسین

همانند سایر داروها، رزورکسین نیز می‌تواند عوارض جانبی داشته باشد، هرچند که همه افراد به این عوارض دچار نمی‌شوند. اغلب این عوارض با عادت کردن بدن به دارو بهبود می‌یابند.

عوارض جانبی رایج

این عوارض جانبی رایج رزورکسین در بیش از یک نفر از هر صد نفر رخ می‌دهد. اقداماتی وجود دارد که می‌توانید برای مقابله با آنها انجام دهید:

  • احساس تهوع
  • سردرد
  • درد معده
  • احساس ضعف یا سرگیجه
  • یبوست
  • پروتئین در ادرار

اگر توصیه‌ها برای مقابله با این عوارض کمک نکرد و هر یک از این مشکلات شما را آزار می‌دهد یا از بین نمی‌رود، به مصرف دارو ادامه دهید، اما به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. آنها ممکن است توصیه کنند که یک استاتین جایگزین را امتحان کنید.

عوارض جانبی جدی

عوارض جانبی جدی نادر است و در کمتر از یک نفر از هر هزار نفر رخ می‌دهد.

در صورت بروز هر یک از علائم زیر، مصرف رزورکسین را متوقف کرده و فوراً با پزشک خود تماس بگیرید یا با شماره ۱۱۵ تماس بگیرید:

  • درد، حساسیت، ضعف یا گرفتگی عضلانی غیرقابل توضیح: این علائم می‌تواند نشانه تحلیل عضلانی و آسیب کلیه باشد و ممکن است چند هفته یا چند ماه پس از شروع مصرف دارو رخ دهد. فوراً در مورد هر گونه درد و ناراحتی عضلانی غیرقابل توضیح به پزشک خود اطلاع دهید.
  • زرد شدن سفیدی چشم‌ها یا پوست: این علائم ممکن است در پوست قهوه‌ای یا سیاه کمتر آشکار باشد، یا اگر مدفوع کم‌رنگ و ادرار تیره دارید، ممکن است نشانه مشکلات کبدی باشد.
  • درد شدید معده: این می‌تواند نشانه پانکراتیت حاد باشد.
  • سرفه، تنگی نفس و کاهش وزن: این علائم می‌تواند نشانه بیماری ریوی باشد.
  • بثورات پوستی همراه با لکه‌های صورتی-قرمز، به ویژه در کف دست‌ها یا پاها: این می‌تواند نشانه اریتم مولتی فرم باشد.
  • ضعف در بازوها یا پاها که پس از فعالیت بدتر می‌شود، یا دوبینی، افتادگی پلک، مشکل در بلع یا تنگی نفس: این علائم می‌تواند نشانه میاستنی گراویس باشد.

بارداری، شیردهی و باروری در حین مصرف رزورکسین

رزورکسین و بارداری

مصرف رزورکسین در دوران بارداری توصیه نمی‌شود. در صورتی که در حین مصرف این دارو باردار شدید، باید فوراً مصرف آن را قطع کرده و به پزشک خود اطلاع دهید.

اگر قصد بارداری دارید، با پزشک خود مشورت کنید. اینکه آیا به مصرف رزورکسین ادامه می‌دهید یا نه، به دلیل مصرف آن بستگی دارد. ممکن است در دوران بارداری نیاز به تغییر دارو داشته باشید.

پزشک شما ممکن است توصیه کند که مصرف رزورکسین را تا زمانی که نتیجه آزمایش بارداری مثبت شود ادامه دهید و سپس مصرف آن را متوقف کنید.

رزورکسین و شیردهی

مصرف رزورکسین در دوران شیردهی ممکن است مشکلی نداشته باشد، اما ممکن است به شما توصیه شود تا زمانی که شیردهی را متوقف نکرده‌اید، از مصرف این دارو خودداری کنید. پزشک یا داروساز می‌تواند در تصمیم‌گیری به شما کمک کند.

برخی اطلاعات نشان می‌دهد که رزورکسین به مقدار بسیار کمی وارد شیر مادر می‌شود و احتمال ایجاد عوارض جانبی در کودک شما کم است و به کلسترول او تأثیر نمی‌گذارد.

اگر متوجه شدید که کودک شما به خوبی تغذیه نمی‌کند، وزن نمی‌گیرد یا نگرانی دیگری در مورد او دارید، فوراً با پزشک، ماما، داروساز یا پزشک کودک خود مشورت کنید.

رزورکسین و باروری

هیچ شواهدی وجود ندارد که نشان دهد مصرف رزورکسین باروری را در مردان یا زنان کاهش می‌دهد. اما اگر قصد بارداری دارید، بهتر است ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.

مصرف رزورکسین با سایر داروها و مکمل‌های گیاهی

احتیاط با سایر داروها

برخی داروها می‌توانند بر عملکرد رزورکسین تأثیر گذاشته و احتمال بروز عوارض جانبی را افزایش دهند.

در صورتی که هر یک از داروهای زیر را مصرف می‌کنید، به پزشک خود اطلاع دهید:

  • آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند اریترومایسین یا اسید فوزیدیک
  • داروهای ضد ویروسی برای درمان عفونت‌هایی مانند HIV و هپاتیت
  • داروهایی برای سوء هاضمه مانند Gaviscon
  • داروهایی که به جلوگیری از لخته شدن خون کمک می‌کنند، مانند کلوپیدوگرل یا وارفارین
  • سیکلوسپورین برای درمان پسوریازیس و آرتریت روماتوئید
  • قرص‌های ضد بارداری مانند قرص‌های ترکیبی
  • درمان جایگزینی هورمونی (HRT)
  • داروهای دیگری به نام فیبرات که برای کاهش کلسترول استفاده می‌شوند

اگر رزورکسین مصرف می‌کنید و نیاز به مصرف یکی از این داروها دارید، پزشک ممکن است:

  • دوز کمتری از رزورکسین تجویز کند
  • یک استاتین متفاوت تجویز کند
  • توصیه کند که مصرف رزورکسین را برای مدتی متوقف کنید

اینها تمامی داروهایی نیستند که می‌توانند بر رزورکسین تأثیر بگذارند. برای فهرست کامل، بروشور داخل بسته دارو را مطالعه کنید یا با داروساز خود مشورت نمایید.

ترکیب رزورکسین با داروهای گیاهی و مکمل‌ها

علاقه زیادی به مصرف کوآنزیم Q10 (CoQ10) همراه با استاتین‌ها وجود دارد، اما شواهد قطعی مبنی بر اینکه مصرف CoQ10 همزمان با رزورکسین برای سلامتی شما مفید باشد وجود ندارد و نیاز به تحقیقات بیشتری است.

اگر تصمیم به مصرف مکمل CoQ10 دارید، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. مکمل‌ها می‌توانند بر تأثیر داروهایی که مصرف می‌کنید تأثیر بگذارند.

اطلاعات کافی برای اثبات ایمنی سایر مکمل‌ها و داروهای گیاهی همراه با رزورکسین وجود ندارد. این محصولات مانند داروهای داروخانه‌ای و نسخه‌ای آزمایش نمی‌شوند و معمولاً تأثیر آنها بر سایر داروها مورد بررسی قرار نمی‌گیرد.

سوالات متداول

قرص رزورکسین برای چیست؟

قرص رزورکسین یک داروی کاهنده کلسترول است که معمولاً برای درمان افزایش سطح کلسترول خون تجویز می‌شود. این دارو با کاهش تولید کلسترول در کبد عمل کرده و به کاهش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی کمک می‌کند.

عوارض قرص رزورکسین ۲۰ میلی‌گرم چیست؟

عوارض قرص رزورکسین ۲۰ میلی‌گرم شامل سردرد، تهوع، درد عضلانی، و مشکلات گوارشی می‌باشد. در برخی موارد، ممکن است مصرف این دارو باعث مشکلات کبدی یا عضلانی شود.

قرص رزوواستاتین ۲۰ برای چیست؟

قرص رزوواستاتین ۲۰ میلی‌گرم نیز مشابه قرص رزورکسین برای کاهش سطح کلسترول و پیشگیری از بیماری‌های قلبی و سکته تجویز می‌شود. این دارو با کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) به سلامت قلب و عروق کمک می‌کند.

عوارض قرص رزوواستاتین ۲۰ چیست؟

عوارض قرص رزوواستاتین ۲۰ شامل مشکلاتی مانند درد عضلانی، مشکلات گوارشی، سردرد و احتمال آسیب به کبد می‌شود. در موارد نادر، مصرف این دارو می‌تواند منجر به آسیب‌های عضلانی یا مشکلات شدید کبدی شود.

عوارض قطع قرص رزوواستاتین چیست؟

قطع ناگهانی قرص رزوواستاتین می‌تواند موجب افزایش سریع سطح کلسترول خون و در نتیجه افزایش خطر بیماری‌های قلبی و سکته شود. توصیه می‌شود قطع این دارو تحت نظر پزشک انجام شود.

آیا قرص رزوواستاتین باعث لاغری می‌شود؟

قرص رزوواستاتین معمولاً برای کاهش کلسترول تجویز می‌شود و تأثیری مستقیم بر لاغری ندارد. با این حال، به دلیل کاهش چربی خون و بهبود سلامت کلی، ممکن است به طور غیرمستقیم به کاهش وزن کمک کند.

 منبع : nhs

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *